woensdag 13 maart 2013

EERSTE GOOS AVOND


Uit je dak met GOOS

'Het is warm binnen', zegt Rense, die buiten even staat af te koelen. 'Maar het is wel heel gezellig'. Binnen gaan zo'n zestig bezoekers uit hun dak op de dansvloer. Allemaal genieten ze op hun eigen manier van de muziek. De één alleen, de ander samen met een vriend of vriendin of in een groep. Niemand stoort zich aan de ander. Ze zijn allemaal verschillend, maar toch ook weer gelijk.

Vrijdag ging het project GOOS van start met een disco in buurthuis De Brulboei in Emmeloord. GOOS is een initiatief van Hans Dekkers en Ellen Mintjes van Wijkplatform Emmeloord Centrum en staat voor Gezellig Onder Ons Samenzijn. Het is bedoeld voor 15 plus jongeren met een beperking. Uit onderzoek is gebleken dat deze jongeren geen aansluiting vinden in het reguliere uitgaansleven. 'Daarom zitten ze in de weekenden vaak thuis', vertelt Dekkers. 'Met GOOS willen we één keer per maand een activiteit organiseren, waar ze zich veilig voelen en een gezellige avond hebben. Ons algehele doel is dat zij hun sociale netwerk uitbreiden en daardoor hun ontwikkelingskansen vergroten'.

Met een flesje cola in de hand springt de 15-jarige Johan over de dansvloer. 'Ja, ik heb het zeker naar m'n zin', lacht hij. 'Nee, ik ben nog nooit eerder uit geweest, alleen naar een feest van school'. Ook Suze en Alien vermaken zich prima. 'Ja, er moeten zeker nog meer van deze avonden komen', vinden zij. Ellen Mintjes is blij. 'Dit is super. Ik had echt niet zoveel bezoekers verwacht en je ziet ze genieten.'

GOOS werkt samen met TriAde en buurthuis De Brulboei. De volgende activiteit wordt georganiseerd op 26 april. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten