woensdag 9 april 2014

PEST! voorstelling voor de Plantage en het Esveld

Op 4 april presenteerden Holland Dance en De Dutch Don’t Dance Division het danseducatieproject PEST bij ons op de Zonnebloemschool.

De groepen 1B, 2A, 2B, 3A en de groepen van het Esveld namen deel aan dit project.
Eerst bekeken de leerlingen een indrukwekkende dansvoorstelling. Tijdens deze dansvoorstelling werden een aantal korte scenes gespeeld. In elke scene was heel duidelijk een vorm van pesten te herkennen, zoals: discriminatie, cyber-pesten, buiten sluiten, racisme, seksuele intimidatie en zelfs het pesten van iemand die mindervalide was.
Voor het uitbeelden gebruikten de dansers veel verschillende dansstijlen, waaronder klassiek ballet, streetdance, hiphop, volksdansen en zelfs de Maori ‘Haka’.

Aansluitend was er een nagesprek in de grote zaal. We bespraken wat we hadden gezien, wat we herkenden en welk gevoel we hierbij hadden gekregen.

Tot slot gingen de leerlingen zelf aan de slag in hun eigen groepen, in de vorm van een dansworkshop. Bij iedere groep kwamen 2 dansers de workshop leiden. Daar hebben we scenes uitgebeeld uit de voorstelling, een vertrouwensoefening gedaan en zelfs een stuk dans ingestudeerd. Natuurlijk was ook hier weer veel ruimte voor het bespreken van alle indrukken.

Het was een indrukwekkende middag!

Meer informatie over de voorstelling en een filmpje waarin de dansers aan het woord zijn, is te vinden via onderstaande link:
http://holland-dance.com/entry/123/nieuw-educatieproject-pest 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten