woensdag 10 april 2013

Opening van de molen

Op maandag 25 maart zijn wij, leerlingen van Profiel 2 en 4 (locatie het Esveld) uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de feestelijke opening van een uit 1950 daterende windmolen.
Reden hiervoor was dat de wij, leerlingen uit profiel 4 techniek en industrieel werken, maandenlang hebben gewerkt aan de restauratie van de molen. Hij was eigendom van staatsbosbeheer maar was sterk in verval geraakt en inmiddels overgroeid met struiken tot dat hij ontdekt werd door Nico van Wegen. Als bestuurslid van de Stichting Ondernemende Veenpolder heeft hij als stagegever voor onze leerlingen, ons gevraagd om een steentje bij te willen dragen aan de restauratie van de molen.
Maandenlang ontvetten, krabben, schuren, repareren en verven zijn bekroond met een op feestelijke wijze in gebruik stelling van de molen. Samen met leerlingen van profiel 2 dierverzorging en groenonderhoud, die  ’s morgens onder winterse omstandigheden in dat gebied wilgen hadden geknot, hebben we een vlaggetje geplaatst en kreeg de wind vrij spel om de molen te laten draaien.
Al spoedig stroomde er veel water van laag naar hoog. 
Mocht je een keer in de buurt zijn dan is de molen te bezichtigen en staat er ook een infobord hoe e.e.a. tot stand is gekomen en waarbij ook onze leerlingen zijn vermeld.
De molen kun je bereiken via het Voetpad 17a te Munnekeburen. Het pad vind je tussen het kerkje en een transportbedrijf.
 
 

 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten