donderdag 11 april 2013

PERSBERICHT - Zonnebloemschool organiseert Bazaar

 

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zonnebloemschool organiseert Bazaar

EMMELOORD - De Zonnebloemschool uit Emmeloord organiseert op vrijdag 12 april van 16:00 uur tot 20:00 uur een bazaar. ‘Voor de leerlingen is een veilige omgeving van groot belang, aldus Aart Reussing, directeur van de Zonnebloemschool. ‘Daarom zamelen we geld in voor veilig busvervoer en arbeidstraining voor de leerlingen’.

Tijdens de bazaar zijn er voor jong en oud activiteiten georganiseerd. Zo kunnen de kinderen hun creativiteit de vrije loop laten in de daarvoor speciaal ingerichte knutselruimte. Ook kunnen bezoekers hun geluk beproeven bij het rad van avontuur. Hierbij zijn mooie prijzen te winnen waaronder een flatscreen televisie. ‘Alle prijzen zijn beschikbaar gesteld door ouders en door bedrijven uit de Noordoostpolder en omgeving’ licht Reussing toe.

De leerlingen van de Zonnebloemschool verkopen handgemaakte spullen, zoals vogelhuisjes, onderzetters, armbandjes en kaarsen. Ook de opbrengst hiervan komt ten goede aan onder andere arbeidstraining voor de leerlingen. Reussing legt uit: ‘deze training bereidt de leerlingen goed voor op de arbeidsmarkt en draagt dus bij aan hun zelfvertrouwen.’

Ook ouders dragen hun steentje bij. In de bakkerij worden de door hen gebakken taarten, cakes en andere lekkernijen verkocht. Er wordt ter plekke verse vis uit Urk gerookt en is er een snackkraam aanwezig. Slagwerkgroep Espel zorgt voor de muzikale noot. ‘Zoals het nu lijkt, wordt het een mooie lentedag’, voorspelt Reussing. ‘Ideaal weer om een bezoekje te brengen en een hapje te blijven eten’.

De bazaar wordt gehouden bij de Zonnebloemschool aan locatie ‘De Bloementuin’, Europalaan 148 in Emmeloord.

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten